Cinci sfaturi pentru o căsnicie trainică

Cinci sfaturi pentru o căsnicie trainică

Cine nu își dorește să aibă o căsnicie fericită?  Adevărul este, însă, că o relație armonioasă  presupune o muncă destul de grea, de ambele părți.  Un renumit psiholog american, Eli Finkel, are câteva sugestii care ar putea să vă ajute. Poate nu întotdeauna aveți timpul, sau energia necesară pentru lucruri complicate, însă există câteva “comenzi rapide”, dacă le putem spune așa, care pot duce la îmbunătățirea lucrurilor.

1.Mai ușor cu reproșurile. Dacă aveți tendința să îi săriți partenerului la gât pentru orice greșeală, lăsați-o mai moale. Uite, de pildă, un exemplu: să spunem că soțul/iubitul a uitat de planurile pe care le aveați pentru cină. În mod normal, o asemenea eroare ar fi interpretată de voi ca o dovadă de nepăsare și egoism. De ce să nu deveniți, însă,  mai atente la explicațiile pe care vi le dă – poate a avut multe pe cap la birou, poate a fost prea preocupat de boala tatălui său – și să credeți că omul chiar nu vă minte. Cu o atitudine blândă și pozitivă, puteți să dezamorsați orice conflict.


2.Lăudați-vă mai des partenerul. Poate nu prea faceți acest lucru, ca să nu i se urce la cap, sau din orgoliu, sau din cine știe ce calcul. Oricare ar fi motivul, renunțați la această atitudine. Trebuie să îi insuflați soțului sau iubitului, după caz, încredere în el însuși și în relația voastră. Un om cu o stimă scăzută de sine are mereu tendința să se îndoiască de iubirea și bunele intenții ale celuilalt. Și nu vă doriți un om suspicios lângă voi, nu?

Mai multe puteti citi aici doctorquinn.ro/

Comenteaza