Drumul expres Cluj - A3 va fi gata în aproximativ un an și va include 7 poduri și viaducte

Drumul expres Cluj - A3 va fi gata în aproximativ un an și va include 7 poduri și viaducte

Lucrările la drumul expres Cluj - Autostrada Transilvania au început în septembrie și trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2024 - începutul anului 2025.

Directia Regională de Drumuri și Poduri Cluj a postat un video cu imagini surprinse pe șantierul Drumului expres DN1 Tureni - A3.

Contractul pentru drumul de 5 km, care va lega localitatea Tureni de autostrada Transilvania, a fost câștigat de asocierea Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Ragadios, OPR Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations.

La începutul lunii august a acestui an Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire, iar constructorul Dimex 2000 a intrat în șantier în septembrie.

Pe cei aproximativ 5 kilometri, drumul va include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi cel de la kilometrul 4, peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri, din care tablierul are 246 metri.

Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1 (bretelele vor avea două benzi). Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens. A doua structură ca lungime este un pasaj peste Drumul Județean 103 Z, pod de încrucișare cu o lungime de 158 metri, conform caietului de sarcini.

Drumul este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide între Cluj-Napoca și Autostrada Transilvania, în prezent accesul din municipiu pe autostradă fiind posibil prin Turda sau prin Floreşti şi DN 1, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România (peste 50.000 autovehicule/zi).

Conform președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, stadiul lucrărilor la drum este unul accelerat și a ajuns deja la 10%

„Mă bucur să constat ritmul accelerat de lucru pe șantierul drumului expres care va lega localitatea Tureni de autostrada Transilvania. Drumul expres DEx4 va forma un inel la sudul municipiului Cluj-Napoca care va lega municipiile Turda și Dej. Traficul de tranzit pe latura sud va fi scos din oraș odată cu finalizarea acestui drum. Stadiul fizic general este de 10% după primele două luni și jumătate de lucrări”, a transmis Tișe la începutul acestei săptămâni.

Comenteaza