Piața criptomonedelor o ia la vale. Cât a scăzut Bitcoin în ultima zi și de ce Piața criptomonedelor o ia la vale. Cât a scăzut Bitcoin în ultima zi și de ce
- Scris de Vlad Carol
- 21 Ian 2022, 13:05
- Ascultă știrea
După propunerea băncii centrale din Rusia de a interzice folosirea și minatul criptomonedelor cu argumentul că reprezintă un risc pentru „stabilitatea financiară şi suveranitatea politicii monetare", Bitcoin ar putea să scadă și mai mult.
Criptomonedele încep să scadă în valoare. Bitcoin s-a prăbuşit cu peste 7% în ultimele 24 de ore şi se tranzacţiona la 38.5774 dolari, potrivit datelor CoinDesk.
Ether, a doua cea mai mare criptomonedă în funcţie de capitalizarea de piaţă, a scăzut cu 8% în ultimele 24 de ore, relatează CNBC.
Ether se tranzacţiona la 2.860 dolari, după ce a scăzut până la 2.809,51 dolari în ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk. Scăderile înregistrate de criptomonede urmează pierderilor de pe Wall Street de joi. Nasdaq a scăzut cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 se află la a treia săptămână consecutivă de pierderi.
În condiţiile în care randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani a crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni, creşterea ratelor a determinat investitorii să renunţe la poziţiile lor în active riscante.
Un argument comun de investiţie pentru bitcoin este acela că serveşte drept acoperire împotriva creşterii inflaţiei ca urmare a stimulentelor guvernamentale, dar analiştii spun că riscul este că o Rezerva Federală mai dură ar putea diminua bitcoin.
Rusia pune bețe în roată criptomonedelor
Bitcoin a scăzut brusc din noiembrie, prăbuşindu-se cu peste 40% de la un maxim de peste 67.500 de dolari în 2021.
Unii experţi avertizează că piaţa cripto ar putea să se îndrepte în curând spre un declin, afectată de controlul sporit al reglementărilor şi fluctuaţiile intense ale preţurilor.
Bitcoin ar putea să se prăbuşească sub 40.000 de dolari, pentru că banca centrală a Rusiei a propus o interdicţie privind utilizarea şi mineritul criptomonedelor pe teritoriul rus, susţinând că moneda digitală reprezintă un risc pentru „stabilitatea financiară şi suveranitatea politicii monetare".